Известие

Collapse
No announcement yet.

Затъмняване на стъклата?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ре:

Първоначално публикувано от zimin Покажи съобщение
    само с фолио ли могат да се затъмнят джамуете? бях чул и за някъв друг способ по скъп но и по качествен.
    Има друг метод - но не е по качествен.
    Качественото фолио прави много неща - дори и защита при инцидент...
    A и фолио само за защита...
    Аз работя това и имам спецификациите...
    ако те интересува по подробно -************ -Жоро или на скайпа: *************
    mod edit: контактите моля на лични. това не е място за реклама
    Last edited by fiore; d.m.y г., 13:49.

Comment

4-те ми странични прозореца са затъмнени с фолио 40%, едно от най-светлите, една идея по тъмно просто.
      1) кожата на колата и самата тя се нагряват по-малко
      2) изглежда в пъти по-добре
      3) спира ме полиция и гледаха стъклата и не направиха никакви проблеми

Слажих го сам, стана идеално, кората на вратата се разкача, махаш уплътнението и го слагаш после, не се раздърпва при смъкване, ръба горе е идеален с един перфектен макетен нож. Само задното искам да го затъмня, но по-нататък.
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

за задните и задния прозорец няма проблем...но предните 2 стъкла...ще берете ядове..
        Mercedes C 200 compressor

Comment

зависии в кой град си
          тукаа и емблемите си затъмняват
          амаа тоо така и не попитахмее колегата кой прозорции иска да затъмниии,
          но мисля че на задните врати (ако има такива) и на задния прозорец е достатъчно стига да ходи на количкатааа, а пък и опитай сам
          по забавно ее, аз така направихх, ама естествено ако имаш време

Comment

аз си платих на човек които с тва се занимава...стана перфектно дава ми и гаранция 2год...стана перфектно вече год и половина няма нкакъв проблем...но преди 3-4 години съм разлепвал фолио на пътя че искаха да ме спрат от движение..но всеки си знае
            Mercedes C 200 compressor

Comment

Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
              (2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
              Alfa 156 1,6 TS ex
              Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
              Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

Първоначално публикувано от zimin Покажи съобщение
                само с фолио ли могат да се затъмнят джамуете? бях чул и за някъв друг способ по скъп но и по качествен.
                Колега другия метод се нарича тониране
                Ако питаш чичко гуугъл ще намериш доста инфо
                sigpic
                Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                BMW 316 Compact '95

Comment

Спряха ни в София на околовръстното,на брат ми с колата бяхме,докато не свалихме фолиото от предните стъкла не ни пуснаха.Иначе казаха че ще спрат колата от движение.
                  TIPO 2.0 91g.
                  PUNTO 1.2 04 g.
                  156 1.8 TS 00g

Comment

Първоначално публикувано от tipo1960 Покажи съобщение
                    Спряха ни в София на околовръстното,на брат ми с колата бяхме,докато не свалихме фолиото от предните стъкла не ни пуснаха.Иначе казаха че ще спрат колата от движение.
                    С какъв % на затъмнаване беше това фолио?
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                    Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                      С какъв % на затъмнаване беше това фолио?
                      60 %
                      TIPO 2.0 91g.
                      PUNTO 1.2 04 g.
                      156 1.8 TS 00g

Comment

Първоначално публикувано от tipo1960 Покажи съобщение
                        60 %
                        Е да, ама колегата е сложил 5%. Въпросът е дали до 5-10% ще го забележат въобще.
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Е, то не се знае и тези 5-10% какво ще ти донесат и на теб изобщо! Иначе съм чувал и за напълно прозрачно фолио, което се слага за UV защита, даже и на челното стъкло.

Comment

На 3М фолиата,както и на LLumar означението в проценти е колко пропуска светлината,а не колко затъмнява.Иначе LLumar има и фолио което от вън е тъмно,а от вътре все едно фолио няма.Последния вид който споменах,както и прозрачните само с UV защита са от порядъка на 100-на лева метъра,или по-точно казано 120лв.Това което масово го слагат хората който искат да си затъмняват 4-те стъкла е с пропускливост на светлина 40%,то не прави кой знае какво затъмняване,но пък са затъмнени всички стъкла.Ако фолиото е от горе посочените има защитни функций,но ако е от така наричаните в България /американско фолио/,от това в кръглите кутий на 12 лв.ролката,се променя само вида на колата.
                            sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Прав е колегата - така е ....

Comment

Първоначално публикувано от Panchev Покажи съобщение
                                Е, то не се знае и тези 5-10% какво ще ти донесат и на теб изобщо...
                                Така или иначе повечето хора затъмняват стъклата за красота. Според мен е по-красиво да имаш плавен преход от светло към тъмно, отколкото отпред чисто бели, а отзад чисто черни стъкла.
                                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
                                X